Dana

Mijn naam is Dana Scheringa. Met mijn man en kinderen woon ik in het mooie Drentse Grolloo. We hebben gezelschap van onze rode kater, een yogi van wie ik nog dagelijks leer.

Ruim 20 jaar geleden ontdekte ik yoga tijdens een meditatiesessie. Ik was destijds werkzaam in de reiswereld, op de luchthaven en tussen de wolken in. Dynamisch was het zeker, yoga gaf mij hierin een voortdurend rustpunt.

Gaandeweg zocht ik meer verdieping in de lessen die ik volgde en wilde de kennis graag delen door les te geven. Ik volgde de Yoga Docenten opleiding bij Yogapoint en de basis kinderyoga opleiding bij Jip en Jan van Helen Purperhart.
Naast Hatha yoga beoefen ik Tai Chi. Een prachtige bewegingsvorm waarin mijn roots voelbaar zijn. Bij het Tai Chi Tao Centrum volgde ik de opleiding tot Tai Chi docent. Welke vorm dan ook, uiteindelijk is in diversiteit eenheid te vinden: simpelweg yoga!

Momenteel studeer ik HBO acupunctuur en heb ik de basisvakopleiding TCM (Traditionele Chinese Geneeswijze) afgerond.

Elke dag, elk moment, blijf ik ervaren en leren door mijzelf open te stellen. In beweging vind ik verstilling, zowel op als buiten de mat. In de ochtend, wanneer alles helder en fris is, zet ik mijn intentie voor de dag. De rust, ruimte, maar boven alles het plezier van yoga wil ik graag met je delen.

Ben je op vakantie in Drenthe? Misschien komen we elkaar tegen in resort Hof van Saksen in Nooitgedacht. Naast de wekelijkse dinsdagavond les in Grolloo geef ik in deze buitengewone omgeving ook met veel plezier de Hatha, kinderyoga en Tai Chi lessen. Jaar in jaar uit zie ik vertrouwde gezichten in de lessen terugkeren en de kleintjes tijdens de kinderyogalessen steeds groter worden. Het is altijd een cadeautje om les te mogen geven. Telkens weer opnieuw.

De meest simpele asana? Een glimlach. Vanuit het hart.

Ik verwelkom je graag!

Dana Scheringa.Keep it simple. Keep your heart open. Celebrate life !