Namasté,

Mijn naam is Dana Scheringa. Met mijn man en kinderen woon ik in het Drentse Grolloo.

Ruim 20 jaar geleden maakte ik kennis met yoga tijdens een meditatiesessie. In diezelfde periode kwam ik in een burn-out terecht en zowel yoga als meditatie gaven mij tijdens dit proces een houvast waarin ik mij veilig voelde. Zo kwam ik erachter dat een periode van crisis je laat zien dat je altijd opnieuw kunt beginnen. De letterlijke betekenis van het woord crisis is immers een nieuwe kans, een nieuw begin.

De jaren gingen voorbij en ik was, zoals iedere jonge moeder, druk met ons gezin. Totdat een vriendin spontaan zei: "laten we samen op yoga gaan!" Ineens herinnerde ik me mijn eerste yogales van toen en hoe goed het voelde om weer vanuit mijn hoofd in mijn lijf te stappen en mijn lichaam weer opnieuw te leren kennen. Tegelijkertijd voelde het alsof ik een oude vriendschap (yoga & meditatie) opnieuw in mijn leven mocht verwelkomen en herinnerde ik me wie ik ook alweer was.

Soms zijn er tekenen op je levenspad die je net weer even een zetje in de goede richting geven zodat je niet hoeft te verdwalen. Dit kan zijn een woord dat opdoemt, het horen van een stukje muziek, het vinden van een muntje, of zomaar een vriendelijke blik van een voorbijganger. Het zijn de fluisteringen van de ziel. Wanneer je ze negeert, dan verdwijnt daarmee je oergevoel, je intuÏtie op de achtergrond.

Ik volgde de yogadocentenopleiding bij Yogapoint en de kinderyoga opleiding bij Jip en Jan van Helen Purperhart. Uiteindelijk besloot ik in 2012 die eeuwenoude kennis door te geven door les te geven. Inmiddels geef ik 10 jaar les en in de tussenliggende periode heb ik de opleiding tot Tai Chi docent gevolgd en onlangs de opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde bij academie Qing Bai.

Studeren is heerlijk en zo verfrissend. Als eeuwige student zal ik me dan ook altijd blijven verdiepen en ontwikkelen door mijzelf open te stellen voor wat zich aandient. In beweging vind ik verstilling, zowel op- als buiten de yogamat.

Wat ik graag met je zou willen delen tijdens de yogalessen is de kracht van eenvoud, waarin voortdurende rust en ruimte te vinden is, zolang je je hiervoor openstelt. Wat voor jou van toepassing is tijdens de les neem je mee en het overige laat je gewoon voor wat het is. Zo filter je je eigen persoonlijke les er uiteindelijk uit. Zoals in elke les begeleid ik je hier met alle plezier in.

Ik vind het een cadeautje om les te mogen geven en hier een stukje magie en spontaniteit in te ontdekken. Yoga voelt als toveren maar dan wel met je beide voeten stevig op de grond.

De meest simpele asana? Een glimlach. Vanuit het hart.

Ik verwelkom je graag!

Dana Scheringa.Keep it simple. Keep your heart open. Celebrate life !